Наша фарма

Имамо један циљ

Да поставимо нови стандард
у производњи млека и сира.

Како бисмо започели процес производње козјег сира, млека, јогурта и сурутке, неопходно је да обезбедимо најквалитетнију сировину за то.
Самим тим смо се одлучили да не правимо компромисе, и да својим купцима понудимо само најквалитетније.

Ово је био главни разлог зашто смо се одлучили да сами узгајамо козе, као и да сами производимо храну за њих. Овим имамо потпуну контролу и увид у то чиме се козе хране, па можемо да тврдимо да ће производити само најквалитетније млеко, које ће испунити наша очекивања.

Поред сировине за производе, веома је битна и технологија и процес самог прављења сира. Како бисмо ово довели до савршености, ишли смо на обуке, пратимо трендове и улажемо у нашу фарму. Квалитет нам је на првом месту, а све што радимо, радимо са пуно љубави и пажње.

Nemanja hrani koze

Наша прича

Ова прича почиње давне 1991. године, када се на Вујанић фарми појавила прва тура пилића, који ће недуго потом постати коке носиље. Кроз само пар месеци, људи у нашој околини су препознали наш квалитет и жељу за усавршавањем, те се наша фарма прочула као једна од најквалитетнијих у околини.

Током наредних година, капацитет фарме је порастао на скоро пет хиљада кока носиља, а јаја се и дан данас продају истим интензитетом. Често се може чути наша пошалица – “Нисам сигуран да ћемо имати јаја за доручак, опет смо све продали.”
2015. године, млађа генерација породице Вујанић је одлучила да се окуша у производњи козјег сира, млека и млечних производа. Обзиром да су капацитети били много мањи него данас, те године смо набавили стадо од једва десетак коза. Како смо имали велику жељу за усавршавањем технологије прављења сира, посећивали смо многа предавања, сајмове и упијали сваку мрвицу знања на коју смо наишли. Већ следеће године, капацитет је проширен на тридесет коза. Недуго затим, уз велики труд и залагање, правимо објекте који тренутно броје преко 140 уматичених алпских коза.
Поред продаје млека и сира, увели смо и продају сурутке, јогурта, као и наш специјалитет – козји сир у маслиновом уљу.

Остали послови на фарми

Поред кока носиља и коза, своје пољопривредно знање већ годинама показујемо и у ратарству. Пошто желимо да будемо сигурни да наше животиње добијају само најбољу храну, сами је узгајамо.

Тренутно обрађујемо око 20 хектара земљишта. Махом су под кукурузом, сојом и детелином. Користимо само пробране сорте и због тога смо познати по најбољим производима на тржишту.
2019. године смо у нашу понуду уврстили и екструдирање соје. Екструдирањем се бавимо како за сопствене потребе, тако и услужно. Свако ко је сарађивао са нама може да потврди да, као и свему осталом, и овоме смо се посветили максимално. Сви наши сарадници се враћају и препоручују нас, а за нас је ова врста промоције и најбитнија. Наши поступци говоре за нас. Уколико Вас било шта занима у вези овог процеса или желите да остваримо сарадњу – контактирајте нас.