Наши производи

Без адитива.
Скроз природно.

На нашој фарми се веома води рачуна о пореклу хране за животиње. Желимо да наш квалитет остане запамћен код сваке наше муштерије. Врло нам је битно да знамо шта нудимо, тако да нам се купци радо враћају. ГМО и вештачки адитиви немају места код нас.

Приликом прављења сира, млека, јогурта и сурутке, користе се само природне сировине, без вештачких додатака. Препознатљив укус се осети сваки пут. Приликом производње нашим технологијама, чувају се сва добра својства наших производа.

Увек свеже

на Вашој трпези

Здраво

и богато витаминима

Природно

без вештачких додатака

Tvrdi kozji sir

01. Тврди козји сир

Козји сир представља одличну, избалансирану намирницу погодну за све узрасте и разна здравствена стања.

Да би се произвео килограм козјег сира потребно је знатно више млека него за исту количину крављег сира, јер козје млеко има много мање масноће.

Брижљиво је произведен, по традиционалом рецепту дугог зрења. Боја зрелог сира је бела до бело-жућкаста. Мирис и укус је специфичан, особен и карактеристичан. Због своје особене ароме и препознатљивог укуса користи се као аутентичан и маштовит додатак јелима или као основни састојак салата.

Mladi kozji sir

02. Млади козји сир

За килограм козјег сира треба седам до десет литара млека, што је дупло више млека него за исту количину крављег сира. 

Млади козји сир се прави од свежег млека и готов је истог дана у току пар сати, мек је и благог укуса.
Веома је богат протеинима и то онима који се лако и брзо сагоревају и мишиће директно снабдевају прекопотребном енергијом и амино-киселинама, те је препоручљив као можда и најбоља могућа супституција за месо.

Козији сир је веома богат извор калцијума, магнезијума и фосфора, те влакана која убрзавају метаболизам, снижава шећер и лош холестерол у крви.

Kozji sir u maslinovom ulju u teglama

03. Козји сир у маслиновом уљу

Поред тога што је здрав, козји сир се користи у великом броју јела, као додатак главном јелу или салатама. По специјалној рецептури направили смо прави специјалитет у теглици.

Козји сир произведен на нашој фарми смо саставили са најфинијим маслиновим уљем, ловором, паприком и пробраним зачинима како бисмо добили специјалитет о којем се прича.

Ову врсту сира можете користити уз мезе, главно јело или приликом прављења салата. Богат и кремаст укус, обогаћен зачинима оставиће сваког љубитеља сира без речи.

Kozji jogurt u flaši

04. Козји јогурт

Велики је значај пробиотских култура из млечних производа јогурта и киселог млека који омогућавају нормално функционисање бактеријске цревне микрофлоре и развој корисних бактерија и имају значајну улогу у јачању имунитета и спречавању различитих болести.

Козји јогурт би требало што чешће имати на менију, јер код деце подижу имунитет, а важни су и за изградњу и обнову костију.

Козји јогурт се користи за побољшање толеранције лактозе, помаже зацељењу костију, помаже код цирозе јетре и одржавања нормалног крвног притиска.

Kozje mleko i kozja surutka u flašama

05. Козјa сурутка

Козја сурутка је права благодет за здравље болесног, а такође и за подстицај здравог организма, као нуспродукт настанка сира од козјег млека. Протеин из ње је на најбољи могући начин савезник човековог здравља, толико да не постоји особа којој козја сурутка на неки начин може да нашкоди.

Може да звучи као старомодни лек, али протеин из козје сурутке је користан за раст и опоравак мишића, лечење болести плућа, оштећење јетре, побољшање имунитета, повишен ниво холестерола и крвни притисак. Због тога што је потпуно природни додатак исхрани, козја сурутка служи на здравље трудницама, адолесцентима, дијабетичарима, оболелима од срчаних болести, реконвалесцентима, али и потпуно здравим особама.

Sveže kozje mleko u flaši

06. Козје млеко

Козје млеко спада у најздравије намирнице на свету. Његов састав има највећу сличност с мајчиним млеком. Годинама се осим у исхрани, ово млеко користи као лек за болести попут бронхитиса, сузбијање алергија, јачање имунитета, лечење и јачање плућа… Такође, смањује ризик за настанак карцинома плућа, а могу да га пију и дијабетичари. Обилује и минералима калцијумом и фосфором, који су важни за чврстину костију, као и цинком и селеном, снажним антиоксидансима битним за одржавање имунитета.

Поред тога што јача имунитет, ово млеко ублажава упале, побољшава разградњу хранљивих материја и благотворно делује на варење, а уз то уклања и повишену температуру и смирује кашаљ.
Може помоћи и људима који имају проблема са холестеролом, јер повећава добар, а смањује лош. 

Поред фарме коза вршимо и

ЕКСТРУДИРАЊЕ СОЈЕ

Сојино зрно је неизбежан чинилац успешне интезивне сточарске производње. Екструдер-експандер је намењен за термичку обраду-екструдирање сојиног зрна и експандирање. Екструдирањем сојиног зрна елиминишемо штетне материје из зрна и уједно активирамо протеине који дају основни квалитет пуномасном сојином гризу.

Mašina za ekstrudiranje